B-green | Aaltjes tegen engerlingen

Waardering:
100% of 100
v.a. 19,00 € 15,70 €
In voorraad
SKU
B-green
10 m²
19,00 €
100 m²
32,95 €
500 m²
89,95 €
1000 m²
159,00 €
v.a. 19,00 € 15,70 €
Placeholder text
Op voorraad
Vandaag besteld, aanstaande maandag verzonden
 • Aaltjes tegen engerlingen
 • Oplossen en aangieten over gazon
 • Beste toepassingsperiode is augustus - september
 • Levend product - kort bewaarbaar

Voor behandeling tegen:

B-green bevat aaltjes of nematoden om enerzijds engerlingen, anderzijds larven van taxuskever te bestrijden. De engerlingen die bestreden worden zijn de larven van rozenkever, sallandkever en de eenjaarlijkse larven van de junikever. Engerlingen voeden zich met de wortels van het gras. De larven van de taxuskever eten aan de wortels van vele soorten sierplanten, druivelaars, aardbeien enzovoort waardoor deze verzwakken en uiteindelijk afsterven.

Schadebeeld

Engerlingen voeden zich met de wortels van het gazon waardoor dit afsterft. In eerste instantie ontstaan er droge, gele, bruine en open plekken in het gazon. Als je het gazon goed bemest en voldoende beregent, blijft het gras nog stand houden en zie je pas na een droge periode de effectieve schade.

De zoden van het gazon komen na verloop van tijd los te liggen, je kan het als het ware oprollen en onder de grasmat kun je de engerlingen dan makkelijk waarnemen. Indien er geen graswortels meer beschikbaar zijn, zullen de engerlingen zich verplaatsen naar gezondere grasdelen. Hierdoor is het belangrijk om heel het gazon te behandelen met aaltjes of tenminste ruim rond de aangetaste plekken, om verdere verspreiding van de engerlingen tegen te gaan.

Vogels en mollen die engerlingen om de menukaart hebben staan, verergeren hierdoor de schade.

Engerlingen bestrijden

Engerlingen kunnen gemakkelijk bestreden worden met aaltjes. We maken gebruik van insect dodende wormpjes die onzichtbaar zijn voor het menselijk oog.

B-green bevat aaltjes die werken tegen engerlingen en taxuskeverlarven. Na verspreiding van B-green over het aangetaste gazon zullen de nematoden op zoek gaan naar engerlingen en binnendringen via natuurlijke lichaamsopeningen. Eenmaal in de larve binnen gedrongen, zullen de nematoden bacteriën uitscheiden waardoor de engerling afsterft. Dit geeft een wit/beige tot roodbruine verkleuring van de larven.

De eerste larven sterven al af twee dagen na de behandeling. In de dode larven zullen nieuwe generaties nematoden ontstaan die op hun beurt op zoek gaan naar engerlingen. Het product blijft zes weken werkzaam. Na deze zes weken zullen de aaltjes afsterven door bodemschimmels en andere van nature aanwezige nematoden.

B-green is gebaseerd op een geselecteerde stam van de nematoden Heterorhabditis bacteriophora. Deze nematoden zijn volledig veilig voor mens, dier (ook regenwormen) en milieu. Er bestaat geen probleem op resistentie.

Toepassen van aaltjes tegen engerlingen

We spreken hier over een grondbehandeling. We verdunnen de aaltjes in water en verspreiden het over het gazon. Hier lees je alvast in detail waar je moet op letten bij het toepassen van aaltjes tegen engerlingen. Er wordt steeds een gebruiksaanwijzing meegeleverd die je de eenvoudige stappen uitlegt.

Aaltjes tegen engerlingen verspreid je nu nog eenvoudiger met onze sproeier voor aaltjes.

Voordelen B-green

 • Geen residue
 • Geen gevaar voor mens, dier en milieu
 • Snelle en doeltreffende werking

Toepassingsperiode

De beste toepassingsperiode is Augustus - September. Op dat moment hebben alle keversoorten jonge larven in de grond welke gemakkelijk te bestrijden zijn. De bodemtemperatuur is perfect en meestal is het niet te droog. Ingeval van droogte, moet je beregenen.

In het voorjaar kan je enkel bestrijden als het voldoende warm is. De bodemtemperatuur moet minimum 12 °C bedragen gedurende twee weken om de aaltjes effectief te laten werken. Niet alle keverlarven kunnen in het voorjaar behandelt worden. Best determineer je de larven die in jouw tuin aanwezig zijn met behulp van deze richtlijnen.

Behandelingsperiode, specifiek per keversoort

 • Rozenkever (Phyllopertha horticola) bestrijd je vanaf eind juli tot eind september en van half april tot eind april bij een warm voorjaar.
 • Sallandkever (Hoplia philantus) bestrijd je vanaf eind april tot eind september.
 • Junikever (Phyllophaga spp.): enkel de jonge larven die net uit de eieren zijn gekomen kan je bestrijden met B-green en dit vanaf half augustus tot eind september. In het voorjaar (april-mei-juni) bestrijd je met B-green+.
 • Bij taxuskever (Otiorhynchus sulcatus) situeert de bestrijding zich van half juli tot eind september. In het voorjaar (half april) en najaar kies je voor Kraunema om de taxuskever te bestrijden. Kraunema werkt bij 6°C bodemtemperatuur.

Dosering B-green

Voor engerlingen gebruiken we een andere dosering dan voor taxuskever.

Engerlingen

We hebben drie verpakkingsgroottes met name 10m², 100m² en 1000m² om engerlingen te bestrijden.

Taxuskever

Voor de bestrijding van taxuskever met B-green, verdubbel je de dosering. Een verpakking van 10m² tegen engerlingen is voor 5m² tegen taxuskever. Een verpakking van 100 m²en 1000 m² tegen engerlingen is respectievelijk voor 50m² en 500m² tegen taxuskever.

Overdosering

Overdosering met nematoden is onmogelijk en zal alleen maar een positieve invloed hebben op het resultaat. Hoe meer aaltjes aanwezig zijn in de grond hoe sneller alle engerlingen geïnfecteerd worden en hoe sneller je gazon engerling vrij is.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:B-green | Aaltjes tegen engerlingen
Uw waardering

Nu een offerte ontvangen?

Ben je een tuinaannemer, tuinder, gemeente of ben je geïnteresseerd in grotere hoeveelheden?
Contacteer ons en ontvang direct een scherpe offerte.

 • Beste productkwaliteit
 • Snelle levering van levend materiaal
 • Meest uitgebreide gamma aan natuurlijke bestrijdingsproducten
 • Zowel bij kleine als grote hoeveelheden een aantrekkelijke prijs
 • Binnen 24 uur een offerte op maat
 • Werken met bestelbonnen is voor ons geen probleem

Heb je een tuincentrum? Wij zijn steeds op zoek naar partners die onze visie delen.

Tips

 • Grond moet vochtig zijn bij toepassing
 • Niet toepassen in de zon.
 • Grond minimum 2 tot 4 weken vochtig houden.
Meer keuzes:
 1. Nematodenspuit | Sproeier voor aaltjes
  Nematodenspuit | Sproeier voor aaltjes
  12,95 € 10,70 €
  Waardering:
  100%